Érzékenyek szakácskönyve
Érzékenyek szakácskönyve
Érzékenyek szakácskönyve
Érzékenyek szakácskönyve
Érzékenyek szakácskönyve

Ingyenes szállítás

15000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen szállítunk!

Megajándékozzuk vásárlóinkat

10000 Ft feletti vásárlás esetén megajándékozzuk!

Dr. Tolnai Orsolya: Érzékenyek szakácskönyve

Legyél az első, aki véleményt mond

Állapot: raktáron
4410 Ft
3087 Ft

Ár / kg:
Dr. Tolnai Orsolya szakácskönyve több táplálékintoleranciát is figyelembe vevő, kreatívan megalkotott ételek gyűjteménye.
Leírás

Vajon mik a jó szakácskönyv fő ismérvei? Hogy olyan recepteket tartalmaz, amelyek elkészítéséhez azonnal kedvet kapunk? Talán hozzátartozik, hogy a receptek változatos alapanyagokból legyenek összeállítva, és lehetőleg legyenek egészségesek. Az pedig már csak hab a tortán, ha a szerző közvetlensége és az ínycsiklandozó fotók magával ragadnak. Jelen szakácskönyvben a felsoroltakkal mind találkozunk. 

A szerző, Dr. Tolnai Orsolya akkor kényszerült szembenézni azzal, hogy felfedezze a glutén-, laktóz- és cukormentes ételekben rejlő lehetőségeket, amikor a már meglévő inzulinrezisztenciája mellé glutén-, és laktózérzékenységet is diagnosztizáltak nála. Ő azonban megtalálta a módját, hogyan tud boldogulni a „mindenmentes” táplálkozás útvesztőjében, hogyan tudja a lehető legváltozatosabb ételeket elkészíteni laktóz, glutén, és cukor használata nélkül. Ezeket a felfedezéseket receptkönyvén keresztül most nekünk is átadja. Receptjeiben megpróbálta a hagyományost a modernnel, a teljesen szokványos alapanyagokat a kevésbé szokványosakkal ötvözni. Az új alapanyagokkal való kísérletezésnek köszönhetően számos olyan ételt készített el, amelyekről nem is gondolnánk, hogy mennyire finomak és különlegesek. Néhány, elsőre talán kevésbé összeillő, de mindenesetre határozottan furcsáknak mondható alapanyag ötvözéséből olyan ínycsiklandozó ételek születtek meg, amelyek után biztosan mind a 10 ujjunkat megnyaljuk majd, ha mi is elkészítjük. Így találkozunk a teljesség igénye nélkül a málnadzsemben a levendulával, a ribizlidzsemben rózsavízzel, a kókuszos palacsintában balzsamecetes málnával, mangó salsával, vagy céklával a csokoládétortában.
A különlegesebb hozzávalókon kívül a legkülönbözőbb lehetőségeket tárja elénk reggeliktől egészen a desszertekig. A könyvben változatosan megjelenik a modern és a nemzetközi konyha ízvilága is, mindezt úgy, hogy a határoktól csak gazdagodott az étrendünk. Jó szívvel és meggyőződéssel ajánlható ez a receptgyűjtemény mindazoknak, akik szeretik a gyorsan elkészíthető, ízletes ételeket, akik szívesen kísérleteznek új alapanyagokkal úgy, hogy a siker garantált, akik számára fontos az egészségtudatos táplálkozás és természetesen azoknak, akiket érzékenyen érint a hagyományos nyugati étrend. A szerző olyan, mint ez a receptkönyv. Jól összeszedett, színes és fantáziadús személyiség.
Tolnai Orsolya kitűnő példa arra, hogy az elsőre nehéznek tűnő élethelyzet - "mit fogok ezentúl enni?!" - hogyan válhat kitartással, pozitív hozzáállással és egy nagy adag kísérletezőkedvvel sikerré. Ez a szakácskönyv több táplálék intoleranciát is figyelembe vevő, kreatívan megalkotott ételek gyűjteménye, amelyben megtalálható a modern és nemzetközi konyha ízvilága. Nagyszerű segítséget nyújt ahhoz, hogy a táplálékallergiával küzdők étkezése ne a korlátokról, hanem a lehetőségekről szóljon.    

Tartalomjegyzék:

Reggelik
11 Kókuszos palacsinta balzsamecetes málnával
12 Csokoládés palacsinta
14 mézes, balzsamecetes eperrel
14 Mandulalisztes palacsinta lime-os, citromfüves eperszósszal
16 Citromos, mákos palacsinta áfonyával
18 Mogyorókrémes palacsinta
20 Lime-os, gyömbéres őszibarack dzsem mákos palacsintával
22 Balzsamecetes, vörösboros cseresznye-meggy dzsem kókuszos palacsintával
24 Narancsos, vaníliás fügedzsem
26 Citromos, levendulás málnadzsem
28 Ribizlidzsem rózsavízzel és vaníliával
30 Müzli szelet
32 Fánk aszalt szilvával, csokoládéval és vörösborral
34 Banános, datolyás mini kuglófok
36 Gofri erdei gyümölcsmártással 38Banános, müzlis muffin
40 Körtés tejes pite
42 Málnás tejes pite
44 Málnás, rebarbarás morzsa süti
46 Mangós, körtés morzsa süti
48 Málnás, őszibarackos turmix
50 Reggeli répatorta
52 Meggyes lepény
54 Citromos, fahéjas omlett-felfújt sárgabarack dzsemmel
56 Brokkolis, szalonnás frittata
58 Tojásfehérje frittata füstölt libamellel és sült paprikával
60 Tojásmuffin sonkával és aszalt paradicsommal 62Kapros, lazacos rántotta
64 Édesburgonyás lepények angolszalonnás rántottával
66 Mini palacsinták pirított sonkával és petrezselyem pestóval
68 Baconös, petrezselymes lepények

70 Ebédek & Vacsorák
73 Sertéscomb dióbundában kakukkfüves zellerpürével
74 Citrusos sertésoldalas csillagtök-karfiol pürével
76 Sertéstarja erdei gombamártással
78 Fokhagymás grilltarja kelbimbó, paszternák pürével
80 Mustáros, tejszínes sertéskaraj bazsalikomos karfiolpürével
82 „Dunyha” alatt sült húsragu
84 Marhasteak kakukkfüves sült zöldségekkel
86 Marhahúsos szendvics baconnel és hagymalekvárral 88Cukkinis fasírt
90 Kacsamell, ribizlichutney, rukkola
92 Málnasaláta kacsamellel
94 Kolbászos tojáskrém
96 Lazackrém pirítóson
98 Tárkonyos, majonézes sült csirkemell saláta
100 Grillezett csirkemell mangó salsával
102 Szalonnás, tejszínes mángold grillezett csirkemellel
104 Kókuszos, currys csirke karfiolrizzsel
106 Barbecue csirkemell szendvics
108 Citromos csirke
110 Narancsos csirkesaláta
112 Olívabogyós lepények makrélakrémmel és bazsalikomos paradicsomsalátával
114 Olívabogyó krém
116 Fekete köménymagos lepénykenyér
118 Sonkás, sütőtökös pite
120 Cukkinis, szalámis lepény
122 Aszalt fügés csirkemájkrém
124 Sült paprikás, szardellás lepény
126 Majoránnás csirkemájkrém
128 Kacsamájkrém erdei gombával
130 Cukkinifőzelék kolbászos fasírttal
132 Korianderes karalábéfőzelék
134 Bazsalikomos spenótfőzelék
136 Brokkoli-karfiol főzelék
138 Gombás, paradicsomos húsgombócok
140 Csavart tészta kapribogyóval, sült paprikával, szardellával
142 Gombás, baconszalonnás tészta
144 Tonhalas tésztasaláta
146 Lazacos tésztasaláta
148 Tészta omlett kolbásszal és cukkinivel
150 Tőkehal mandulabundában snidlinges majonézzel
152 Narancsos lazac
154 Sóágyon sült pisztráng
156 Póréhagyma, spenót, grillezett tőkehal

158 Desszertek
161 Almás, gesztenyés sütemény
162 Málnás, kókuszos pite
164 Almás, szedres pite
166 Totus pite őszibarackkal és ribizlivel
168 Mini piték almás, mangós citromkrémmel
170 Mandulahabos, meggyes pite
172 Aszalt szilvás sütőtöktorta
174 Máktorta narancskrémmel és eperrel
176 Kitti születésnapi céklás csokoládétortája
178 Ribizlis, gesztenyés torta
180 Áfonyás, lime-os totutorta
182 Csokoládés, mandulás sütemény málnával
184 Erika születésnapi csokoládétortája
186 Csokoládés tápióka puding ribizlivel
188 Csokoládékrém málnával
190 Sütőben sült kókuszpuding
192 Citromos álom
194 Kávés csokimousse
196 Kókuszpuding málnával és pisztáciával
198 Gyümölcsös totukrém
200 Szilvahab csokoládé forgácsokkal
202 Avokádós gesztenyekrém
204  Rakott palacsinta dióval és szilvalekvárral
206 Sárgabarackkompót
208 Rozéban párolt őszibarack
210 Citromos, levendulás keksz sárgabarack dzsemmel töltve
212 Aszalt szilvás, zabpelyhes keksz
214 Fahéjas, kardamomos keksz
216 Aszalt sárgabarackos, diós keksz
218 Csokoládés, lime-os, aszalt fügés keksz
220 Mandulás keksz narancslekvárral
222 Narancsos marcipánnal töltött datolya
224 Aszalt áfonyás, pisztáciás csokoládé
226 Fehér csokoládé aszalt meggyel, citrommal és mákkal
228 Alapanyagmutató 2    

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Biobolt logo

Bioboltunk széles palettájára a bio és reform élelmiszerek, bőrbarát kozmetikumok és környezetbarát tisztítószerek közül is a legtermészetesebb, leghatékonyabb termékeket gyűjtöttük össze, hogy Önnek már csak személyes kedvencét kelljen megtalálnia. A legegészségesebb alapanyagokból válogathat a paleo, vegetáriánus és bármely modern étrendet követő is. 

 

Mint minden weboldal, a Biobolt E-tár is használ sütiket (cookie-kat), hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. Részletes információkat  a cookie-król a ”További információk” alatt olvashat.